Skip to main content

Putkiremontti Vantaa

Teamtech toteuttaa omakotitalojen putkiremontteja alueella Vantaa, asiakkaan toiveiden mukaan.
Ole meihin yhteydessä, kun tarvitset kokenutta LVI-asentajaa arvioimaan putkistojesi kunto.
Olemme valtuutettu Uponor huolto- ja korjausliike ja kaikilta asentajiltamme löytyy TUKES-kylmäluvat. Yrityksellä on myös S2-sähköluvat eli huollot suoritetaan alusta loppuun laadukkaasti ja turvallisesti.
Tarjoamme vahvaa ammattitaitoa sekä luotettavaa ja nopeaa palvelua.

Ota meihin yhteyttä

Salkkareiden Seppo Taalasmaan, näyttelijä Jarmo Kosken putkiremontti

”Hyvin onnistuneen remontin jälkeen on tyytyväinen sekä asiakas Jarmo Koski, että urakoitsija Jari Yliniemi Teamtech Oy:stä”

Jo elämää suuremmassa Salkkari sarjassa Seppo Taalasmaata näyttelevä Jarmo Koski teetti perheen kotiin täydellisen sisäremontin. Samalla uusittiin alkuperäinen käyttövesijärjestelmä.

Salkkareiden sympaattinen talonmies Seppo Taalasmaa on onnistunut vuosien mittaan opettamaan Jarmo Koskelle asian, jos toisenkin. Jarmo nimittäin väittää olevansa hyvin epäkäytännöllinen. En ole oikeastaan ollut koskaan kätevä käsistäni. Pikemminkin sellainen taivaanrannan maalari, hän tunnustaa. Roolityö on kuitenkin opettanut kuin ohimennen monta talonmiehelle tarpeellista taitoa, kuten hajulukon avaamisen.

On niin helppo sanoa, etten minä osaa, vaikka se onkin viitsimisestä kiinni, hän huomauttaa. Niin paljon Taalasmaan taitoja Jarmo ei sentään ole ehtinyt omaksua, että olisi ryhtynyt kotinsa putkiremontissa edes auttelemaan. Remonttityöt hän jättää suosiolla ammattilaisille. Eikä sitä putkiremonttiakaan oikeastaan pitänyt tapahtua. Nälkä vain kasvoi syödessä ja kesän suuren remontin tuloksena Jarmolla ja hänen vaimollaan on sisältä miltei uusi talo.

Kosket ostivat itäiseen Helsinkiin vuonna 1982 rakennetun viehättävän omakotitalon 1990-luvvun puolessavälissä, kun kolmelle kasvavalle lapselle ja pojan rumpusetille tarvittiin tilaa.
Talo oli erinomaisessa kunnossa, olihan sen rakentanut rakennusinsinööri omaksi kodikseen. Talo oli niin mieluinen ja hyväkuntoinen, ettei sille ole vuosien mittaan oikeastaan tarvinnut tehdä mitään. Vuosituhannen alussa tosin suorasähkölämmitystaloon tehtiin lämmitysremontti. Vanhat sähköradiaattorit vaihdettiin uusiin siisteihin öljykiertoisiin malleihin ja portaikkoon kerrosten väliin asennettiin ilmalämpöpumppu. Lämmityslasku pieneni heti 30 prosenttia, Jarmo muistelee.

Kaikki uusiksi

Viime talven synkkinä päivinä Kosket huomasivat kyllästyneensä talon jo tummuneisiin mäntypaneeleihin ja mäntypuisiin portaisiin. Alkuperäiset kangastapetit olivat myös nähneet paremmat päivänsä. Sisällä oli jotenkin niin synkkää, Jarmo muistele. Ihan aluksi ajatuksena oli mäntypaneeleiden vaalentaminen, mutta se olisi saanut tummat lattiat ja vanhat tapetit näyttämään entistäkin nukkavierummilta.
Ja sitten ajattelimme, että kun kerran remontoidaan, keittiönkin voisi uusia. Ja saunan, vessan sekä kylpyhuoneen, Jarmo luettelee.

Kosket pyysivät avuksi sisustus ja valaistussuunnittelua tekevän Heidi Yliniemen Joydeco Oy:stä. Hänen kauttaan löytyivät myös remontin toteuttaneet ammattilaiset. Timpuri, maalaus ja asennustyöt toteutti T:mi Markku Liimatainen. Remontissa oli joka tapauksessa tehtävä sähkö- ja putkitöitä, joten Jari Yliniemi putkiliike Teamtech Oy:stä neuvoi uusimaan käyttövesiputkiston ja uuden ilmalämpöpumpun samalla kertaa. Talon alkuperäiset kupariputket olivat vielä joltisessakin kunnossa, mutta pian ne olisi pitänyt vaihtaa joka tapauksessa. Putkiremontti oli järkevintä toteuttaa samalla, kun keittiötä ja märkätiloja uusittaessa joka tapauksessa rakenteita joudutaan purkamaan, Jari Yliniemi kertoo.

Rakenteiden sisään jäävät putket keittiössä ja saunassa toteutettiin Uponorin Pexputkella ja rakenteiden päälle näkyviin jäävät osuudet esimerkiksi vessassa komposiittiputkella. Putkea jäi niin vähän näkyviin, ettei sitä huomaakaan, Jarmo sanoo. Olisivat remonttimiehet kyllä koteloineetkin ne, jos olisin halunnut, mutta minusta ne ovat ihan siistit sellaisenaan.

Kesäksi evakkoon

Remontti kattoi oikeastaan talon kaikki sisäpinnat, joten oli selvää, että sen alta oli päästävä pois. Yksi huoneista hoidettiin kuntoon ensin, jotta sinne voitiin varastoida osa huonekaluista. Osa kuskattiin autotalliin, osa anopin asuntoon, jonne Kosket pääsivät osaksi aikaa evakkoon.

Onneksi kolme lasta puolisoineen olivat kantoapuna, Jarmo kiittää. Aluksi ajatuksena oli hommata pihalle kontti kaikkia huonekaluja varten, mutta remonttiväki tarvitsi tilan autoilleen. Remontti ajoitettiin kesään, jolloin Salkkareiden kuvauksista on taukoa. Työ käynnistyi kesäkuun alussa. Kaksi viikkoa juhlittiin etelässä Jarmon syntymäpäiviä. Sen jälkeen oli tarkoitus palata kotiin, mutta remontti oli vielä hieman kesken. Putkien osalta se kyllä oli valmis, mutta kesäkausi oli viivästyttänyt mm. keittiötasojen valmistumista. Kosket muuttivat takaisin anopin asuntoon. Kokonaisuudessa remontti valmistui elokuun puolivälissä. Ja sen jälkeen piti kalustaa takaisin. Mietimme sitäkin, että olisimme muuttaneet. Mutta pidimme pihasta ja talosta sinänsä ja ajattelimme, että muuttamisessa on niin paljon työtä, Jarmo nauraa.

No, työtä oli kyllä täydellisessä sisäremontissakin, mutta lopputulos on kuin uusi koti, mutta tutussa ympäristössä. Syksyn pimeillä Jarmo ei voi olla kuin lopen tyytyväinen uuteen kotiinsa. Vaaleat pinnat tuovat sisään kaivattua valoa. Keittiössä mielellään puuhaileva Jarmo nauttii uusista kaapeista. Kylpyhuoneen väritykseen ratkaisuja etsivä innokas harrastajamaalari kokeili värivaihtoehtoja pienoistauluille, jotka yhä odottavat kehystämistään kylpyhuonetasolla.

Ehkä kaikkein tyytyväisin Jarmo on uuteen saunaansa. Se on hybridi, jossa on samassa paketissa tavallinen sauna, höyrysauna ja infrapunasauna. Infrapunasaunalla on paljon terveysvaikutuksia ja urheilijat käyttävät sitä avuksi palautumisessa suorituksen ja kovien harjoitusten jälkeen. Minäkin rentoudun infrapunasaunan lämmössä pari kertaa viikossa, Jarmo kertoo. Saunakeskuksen Seppo Metsälästä oli suuri apu hybridisaunan suunnittelussa ja toteutuksessa, Jarmo kiittää.

Käyttövesijärjestelmä kuntoon

Suomessa on lähes puoli miljoonaa 30- 50 vuotta vanhaa pientaloa. Tämän ikäisissä taloissa käyttövesi kulkee yleensä rakenteiden sisään asennetuissa metalliputkissa, joiden uusiminen alkaa olla ajankohtaista. Korroosio-ongelmat ovat erittäin yleisiä vesijohtoverkostoissa, eikä vahinkojen syntyminen välttämättä vaadi edes vuosikymmeniä. Käyttövesijärjestelmän kunto kannattaa tarkistuttaa yli 20 vuotta vanhoissa taloissa. Jos vesivahinko on jo tapahtunut, ollaan myöhässä. Pahimmillaan edessä on pitkäaikainen ja vaivalloinen remontti, kun kastuneita rakenteita joudutaan kuivattamaan.

Kun remontti tehdään ajoissa ja käytetään komposiittiputkia, rakenteita ei tarvitse rikkoa ja urakka kestää vain 2-5 päivää. Komposiittiputkistot asennetaan vanhan seinäpinnan päälle rakenteita rikkomatta. Putkien reitityksessä hyödynnetään kalusteiden ala- ja yläsokkeleita. Vanhat, rakenteiden sisällä olevat putket ovat käytössä remontin ajan ja ne voidaan jättää paikoilleen työn valmistuttua. Näin asukkaan normaali elämä häiriytyy mahdollisimman vähän. Vanhoja putkia voidaan käyttää viimeiseen saakka; vesi katkaistaan ja uusi putkijärjestelmä liitetään vasta, kun uudet putket ovat jo paikallaan. Lopputulos on erittäin siisti. Putket ja osat ovat valmiiksi pintakäsitelty valkoisiksi, joten niitä ei tarvitse maalata. Putket voidaan myös piilottaa koteloihin, jotka esimerkiksi tapetoidaan huomaamattomiksi.

Putkiremontti kannattaa ajoittaa muun sisäremontin yhteyteen tai ennen sitä. Usein se toteutetaankin saunaa, kylpyhuonetta tai keittiötä uudistettaessa tai lämmitysremontin yhteydessä. Kotivakuutuksen vuotovakuutuksen osalta monissa vakuutusyhtiöissä nollataan tilanne putkiston ikävähennysten osalta toteutetun remontin jälkeen. Putkivahingon sattuessa putkistoa käsitellään kuin uuden talon putkistoa. Putkiremontin työn osuus oikeuttaa myös kotitalousvähennykseen.